Блог

Следете нашите актуални статии от Блога за изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация

Какво е домейн име? Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация
27 Сеп
Какво е домейн име? Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация WebBrand-BG.COM

Какво е домейн име?

Как бихме определили най-просто, какво е Домейн име? Домейнът (domain name) е името на Вашия уеб сайт, под което ще се открива той в интернет, когато бъде изработен и пуснат онлайн

в световната интернет мрежа. За да стане по ясно, може да Ви дадем няколко примера с домейн имена.

Примерно търсачката Google е с домейн име google.bg, но тъй като тя оперира в целия свят и се е наложила, като световна интернет търсачка тя има много домейн имена като: google.com, google.de, google.ru и т.н за всички държави с тяхното окончание за домейн.

Домейн (на английски: domain – област, владение, територия, сфера, обсег) е част от йерархическото пространство на глобалната Интернет мрежа, която има собствено уникално име (име на домейн), и което трябва да отговаря на точно определени изисквания. Всеки уеб сайт, който е онлайн в интернет пространството винаги отговаря на даден IP-адрес, казано най-просто това е адресния номер на сървъра върху който е разположен уеб сайта.

IP адресът е уникален номер, който много наподобява един най-обикновен телефонен номер, той се използва от машини (обикновено компютри, сървъри и т.н), за да може да има свързаност между отделните машини, когато изпращат информация през Интернет или локална мрежа, използвайки Интернет протокол (IP).

Объркахте ли се? Да . И те така са решили. Наистина ще бъде много трудно да запомните всички IP адреси, затова е въведена системата с домейн имена.

Домейни от първо ниво с код за страна (ccTLD). Тези домейн имена се използват за страната (държавата), и окончанията им са от две букви (съгласно стандарта ISO 3166-1 алфа-2). За пример можем да посочим .bg за България .de за Германия, .ru за Русия и така за всички държави. Имената на общите домейни от първо ниво (gTLD) са съставени от три или повече букви и се използват от специална група организации (например gov за правителствени институции).

Ще Ви дадем списък на общите домейни от първо ниво:

- .com - търговски;

- .edu - образователен;

- .gov - правителствен;

- .tv - телевизионен;

- .int - международен;

- .mil - военен;

- .net - мрежов (компании, занимаващи се с глобални мрежи и Интернет доставчици);

- .org - нетърговски (организации с идеална и нетърговска цел).

Не чакайте, хубавите домейн имена се регистрират бързо! Направете Вашия избор за домейн име и нека заедно да изградим Вашия първи уеб сайт, за да бъдете откриваеми с Вашето домейн име (IP-адрес)

 

ПРОЧЕТЕНА 479 ПЪТ(И) Последно променена на Вторник, 11 Октомври 2016 09:56
Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация - WebBrand-BG.COM

WebBrand-BG.COM се занимава активно с изработка на уеб сайтове, онлайн магазини, поддръжка и SEO оптимизация за търсачки. С натрупания дългогодишен опит нашия екип е изработил множество проекти. С разрастването на дейноста си WebBrand-BG.COM вече предлага и изработка на уеб сайтове и онлайн магазини в Германия. В МЕНЮ " Уеб Услуги" може да видите предлаганите от нас услуги, които са на конкурентни цени. От МЕНЮ "Контакти" може да  се свържете с нас и направите запитвания, а в МЕНЮ "Портфолио" може да разгледате проектите, които са завършени и се радват на успех.

Website: webbrand-bg.com
Влез във профила си, за да коментираш!

Харесайте ни!

За нас

WebBrand-BG.COM започна своята дейност през 2014 година. Дейността на WebBrand-BG.COM е да изгражда корпоративни, лични уеб сайтове, онлайн магазини и да предлага на своите клиенти SEO оптимизация на сайтове. Освен изработка на сайтове WebBrand-BG.COM също предлага и изработка на лога.

QR-CODE

Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и SEO оптимизация
Qr Code
WebBrand-BG.COM

Информация

  • гр. София, ж.к Западен Парк
  • Мобилен: +359 886 19 75 11
  • Мобилен: +49 152 189 188 90
  • E-mail: info@webbrand-bg.com

Поискай оферта за изработка на уеб сайт

WebBrand-BG.COM използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си, Вие приемате използването на "бисквитки" за повече информация, прочете ТУК…